decizii

Ne este teamă să ne asumăm riscuri, iar din acest motiv am devenit incapabili de a lua decizii. Ne dorim siguranță, dar fără să oferim nimic la schimb, dacă se poate.
Există oameni care se duc la prezicători și la cititori în stele pentru a întreba dacă partenerul cu care au o relație le este sortit sau dacă afacerea lor va merge. Ne dorim să avem totul, dar nu suntem dispuși să riscăm chiar nimic?

Dacă te-ai dus să întrebi dacă e potrivit pentru tine înseamnă că nu îl iubești cu adevărat. Există două situații posibile care te pot influența negativ. Ambele.

– Fie clarvăzătorul îți va spune că îți este sortit, iar tu răsufli ușurată și nu mai ridici un deget pentru relație, ci stai în zona de confort și nu faci nimic ca să-l păstrezi lângă tine – că doar bărbatul cu care ești îți este sortit. Asta înseamnă că o să îți suporte figurile la nesfârșit și că într-o zi o să te ia de nevastă, până la urmă. Dacă tu știi că omul acesta ți-e sortit, te vei culca pe-o ureche, și nu vei mai evolua nici tu, nici el, nici relația. Punct.
– Fie clarvăzătorul îți va spune că bărbatul cu care ești nu e pentru tine. Iar tu ori te vei încăpățâna să rămâi lângă un bărbat nepotrivit doar ca să-i demonstrezi sorții că mănâncă borș, ori îi vei da un șut în fund când apare cel bun. Ei, ce zici? Cum procedezi?

Eu cred că nu trebuie să te lași influențată de nimeni. Ba mai mult decât atât, trebuie să vezi până unde merge relația, nu contează că nu va avea sfârșitul pe care ți-l dorești. Cu siguranță, vei avea de învățat multe lucruri și că vei rămâne cu amintiri frumoase.

Nu riști, nu câștigi

Eu cred că riscurile fac parte din frumusețea vieții. Ce riști dacă încerci ideea de afacere pe care o ai în cap? De ce ai nevoie de siguranță totală că va merge? Nimic în viață nu e sigur. Pierzi bani, într-adevăr, dar decât să pierzi timp, nu mai bine pierzi bani? Timpul pierdut nu ți-l mai înapoiază nimeni, în schimb, banii îi poți recupera la un moment dat. Legea compensației nu dă greș, iar dacă ai o șansă poți să faci ce-ți dorești în viață. Iar eu cred și în a doua șansă și în a treia…până când ți se îndeplinește dorința.

De câte ori ești pus în fața unei situații te întrebi dacă merită să îți asumi riscul. Dar dacă va merge?? Dacă vei reuși? Dacă nu ți-e frică de succes, atunci asumă-ți riscuri!

Imagine de Arek Socha via Pixabay

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *