Am pierdut multe în viață, iar acum a venit timpul să trag o linie și să fac așa un mic inventar. Și chiar dacă nu-mi vine să cred – constat că mai mult am avut de câștigat, decât de pierdut ceea ce nu poate decât să mă bucure.
De ceva vreme mă gândesc la cuvântul „pierdere“ care conține cuvântul „pier“, așa că de fiecare dată când îl rostești parcă mori o dată cu ceea ce îți lipsește, cu ceea ce ai pierdut cândva.

În copilărie am pierdut o stropitoare și o păpușă. Le-am uitat în autobuz. Și am fost mult timp supărată. La școală, mi-am pierdut un penar – l-am uitat în bancă.

Am pierdut câteva persoane dragi care au trecut dincolo – dar de fapt, nu cred că le-am pierdut. Locuiesc în mine și simt că mă veghează de undeva de Sus. Deci nu prea le pot trece pe listă.

Am pierdut câțiva prieteni. Nici aici nu se pune. Dacă i-am pierdut, înseamnă că nu mi-au fost prieteni de la bun început.

Am pierdut 1 umbrelă, vreo 2-3 telefoane, am pierdut o grămadă de pixuri.

Am pierdut vreo 2-3 iubiri… Ei…asta-i bună! Nu e ca și cum aveam iubiți de buzunar și mi-au căzut atunci când n-am fost atentă. Sau „mi i-au furat” alte fete. De fapt, pot spune că am avut câteva relații care nu au funcționat, dar abia acum înțeleg de ce. Îți trebuie ceva timp să ți se coacă mintea pentru a înțelege ce așteptări ai de la un om.

Mi-am pierdut jobul care îmi mânca zilele, mi-am pierdut zâmbete undeva pe drum, am pierdut bani, mi-am pierdut răbdarea, am pierdut timp, mi-am pierdut capul, m-am pierdut cu firea și cine știe câte ocazii am pierdut. Ocazii să fac pe cineva să râdă sau să zâmbească. Ocazii să mă bucur de viață. Ocazii să îmi demonstrez că pot să duc o luptă până la capăt. Am pierdut pariuri și am pierdut bătălii pe care nici măcar nu știam că le duc.

  • Ce îmi doresc să pierd: kilograme
  • Ce nu vreau să mai pierd: TIMP.

Cred că fiecare pierdere te învață câte ceva. Iar primii oameni care au avut de învățat o lecție importantă au fost cei care au pierdut Paradisul.

Foto: time.com

Adam și Eva – păcatul originar, Andrea Mantegna (1431-1506).

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *