vibrații înalte

Acum ceva timp am povestit despre vibrațiile joase pe care ar trebui să le eliminăm complet din viața noastră, dacă ne dorim armonie și echilibru. Ei bine, a sosit timpul să clasificăm și vibrațiile puternice, pozitive care guvernează universul interior al fiecărui individ, așadar, în cele ce urmează, vom discuta despre 5 vibrații fundamentale pentru dezvoltarea spirituală și personală.

1. Optimismul

Optimismul este tendința omului de a vedea o situație în cea mai favorabilă lumină. Se spune despre oamenii optimiști că văd mereu jumătatea plină a paharului. Modul de gândire pozitivă a luat amploare în ultimii ani, de când apărut conceptul de legea atracției.
În acest context, părerile sunt împărțite – unii susțin că e adevărat că universul îți oferă ceea ce îți dorești, trebuie doar să vizualizezi ceea ce vrei. Alții, în schimb, susțin că este o mare tâmpenie. Eu fac parte dintre acei oameni care consideră că o astfel de idee nu poate face rău în măsura în care nu se exagerează. Și în măsura în care nu pui totul în cârca universului, bineînțeles.
În plus, o atitudine plină de optimism te poate ajuta foarte mult în viață, pentru că devii o adevărată sursă de energie pozitivă pentru cei din jurul tău.

2. Entuziasmul

Se spună că entuziasmul se duce repede la fel ca pasiunea dintre două persoane care au o relație de iubire. Eu cred că atât entuziasmul, cât și pasiunea pot fi întreținute cu puțină muncă. Oamenii sunt mereu atrași de noutate și au tendința de a se plictisi repede, tocmai din acest motiv, unele relații de iubire se consumă mai repede, sfârșindu-se pentru că au dispărut pasiunea și entuziasmul.
La fel se poate întâmpla și cu profesia pe care ți-ai ales-o sau cu pasiunile tale. La un moment dat este posibil să ajungi să te plictisești. Pentru a evita astfel de situații, se recomandă să alternezi activitățile sau hobby-urile.
Pentru mine, rămâne un mare mister – cum ai putea să te plictisești de ceea ce-ți place să faci? Cum să „ți se ia” de ceea ce iubești?

3.Recunoștința

Cercetările au arătat faptul că atunci când cultivi recunoștința, devii mai fericit, iar nivelul de stres și riscul de depresie scad simțitor. Cred că este important să fim recunoscători pentru ceea ce avem, nu doar pentru că așa zic studiile și unii psihologi.
Eu cred că, până la urmă, recunoștința este o formă de politețe față de divinitate, destin, univers sau chiar față de cei din jurul tău. Față de cine vrei tu. Este mai mult decât mulțumire. Este cea mai înaltă formă de apreciere pentru tot ce ai primit de la viață.

4. Speranța

Speranța este singurul bun care a mai rămas în cutia Pandorei, atât de util muritorilor de rând. Speranța este combustibilul perseverenței și uneori al ambiției. Există momente de cumpănă în viață când simți că ai depus toate eforturile necesare să obții ceva, iar din păcate nu ai reușit. Dar tot ce îți mai rămâne de făcut este să speri și să nu renunți la ceea ce îți dorești. Într-o bună zi, atunci când te aștepți cel mai puțin, visul tău se va îndeplini.

5. Iubirea

Iubirea este cea mai înaltă vibrație a universului datorită puterii sale de a se multiplica și de a propaga binele. Iubirea este cea „care mișcă sori și stele‟”, după cum ne spunea Dante Alighieri – „L’amor che move il sole e l’altre stelle.” Cred că mai rău decât să iubești pe cineva care nu te iubește este să nu poți iubi deloc. Pe nimeni. Imunizarea emoțională din teama de a nu fi rănit sau din alte motive te face incapabil de a iubi pe cineva. Atunci când oferi iubire și primești iubire, viața ta capătă un alt sens – unul mult mai profund. 

Mulți scriitori și poeții susțin că iubirea înnobilează sufletele, iar ura le înrobește. Așa că iubește pe cine vrei și cât vrei! Asumă-ți riscul că într-o zi poți pierde persoana iubită, dar nu recurge la tertipuri sau la diverse acțiuni de teama că va pleca din viața ta, ci fă lucrurile cu drag și nu aștepta răsplata. Nu uita că în iubire nu faci negoț – așadar, nu aștepta să fii iubit(ă) cu aceeași măsură sau în același mod. Iubește și atât!

Foto : VisionPic from Pexels

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *