donatii

Suntem cu toții în aceeași barcă, jucând parcă într-un scenariu apocaliptic demn de filmele de la Hollywood. Toți ne dorim să revenim la normalitate, însă, din păcate, acest lucru nu va fi posibil. Trecem printr-o serie de transformări interioare și exterioare, atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. 

Dacă ne lamentăm, nu vom rezolva nimic – doar ne vom autocompătimi, situându-ne în poziția de victimă. Trebuie să găsim soluții eficiente pentru situațiile din viața noastră – cel puțin pentru cele care se află în controlul nostru și pe care le putem rezolva. Mai apoi, am putea să ne uităm în jur și să vedem pe cine am putea noi ajuta și în ce mod?

Toți pentru unul și unul pentru toți 

Cred că cel mai important este să ne ajutăm unii pe alții pentru că împreună suntem mai puternici – oricât de clișeică ar suna această frază, ea chiar este adevărată. În ultima perioadă, pe fondul a multor incidente nefericite, ne-am pierdut ne-am pierdut încrederea în medici. E adevărat că sistemul medical are multe hibe și sunt multe de pus la punct, dar în ciuda acestui lucru, mai există medici care au dragoste față de meseria lor și față de oameni și care își fac meseria extraordinar. De aceea, cred că, în acest sens, s-ar putea derula o campanie ORM pentru medici, care să aibă ca obiectiv creșterea încrederii populației în medici. Greu, nu-i așa? Dar nu imposibil. O agenție SEO ar putea să facă acest lucru, însă nu știu în ce măsură ar dori să se implice agențiile de marketing online luându-și pe umeri astfel de responsabilități voluntare, neremunerate financiar. Poate că a venit timpul să se cearnă grâul de neghină, așadar oamenii trebuie să știe foarte clar că avem și medici competenți care salvează pacienți.

Terapeuții ar putea să ofere consiliere psihologică gratuită – în măsura în care-și permit – desigur. Știm că facturile nu se plătesc singure, din păcate, dar cred că dacă fiecare am oferi gratuit din darurile și talentele pe care le avem – am putea schimba câte ceva în lumea înconjurătoare. 

Cei din industria horeca – cel mai afectată în perioada asta – ar putea să împartă porții de mâncare unor oameni flămânzi – în loc să aștepte să expire produsele și să le arunce.

Putem să ne implicăm în activități de voluntariat, să donăm bani, obiecte, expertiză, să sprijinim diverse activități de fundraising ale ONG-urilor și asociaților caritabile.

Te pricepi la ceva ? Poate știi să oferi consultanță financiară sau juridică sau poate ești un Social Media Expert. Oferă-ți serviciile gratuit o perioadă sau cu preț redus unor persoane care chiar au nevoie. În acest mod, îți vei crește și reputația. 

Sau dacă știi pe cineva care are nevoie de job îl poți recomanda unei companii de încredere. Și reversul e valabil: Știi un angajator în căutare de recruți noi? Recomandă-l cuiva care e în căutare de job.

Nu ai nevoie de bani ca să ajuți neapărat pe cineva. Poți doar să-l asculți când are probleme, să-l încurajezi cu o vorbă bună și să-l mângâi. Avem nevoie de bunătate, blândețe, răbdare, iubire. 

SĂ DĂRUIM…
Și lucrurile se vor așeza. 
Să ne facem bine.
Să fim bine.
Și să facem și altora bine!

Foto : rawpixel.com

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *