ziua mondiala a bunatatii

Astăzi, 13 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială a Bunătății. Pe 13 noiembrie 1998, Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri s-au organizat pentru a face o „Declarație de bunătate”. De-a lungul timpului, mai multe țări, inclusiv Canada, Australia, Nigeria și Emiratele Arabe Unite au participat la această mișcare. În Marea Britanie este condusă de David Jamilly, cel care a co-fondat Kindness Day UK cu Louise Burfitt-Dons.

Obiectivele pe care ONG-urile le-au urmărit odată cu fixarea acestei date sunt de a evidenția faptele bune din comunitate, concentrându-se pe puterea pozitivă. Bunătatea este o virtute comună pe care ar trebui să o dezvoltăm mai mult, indiferent de considerentele care par să ne despartă.

Astfel, potrivit Gulf News, Ziua Mondială a bunătății „este o zi care încurajează indivizii să treacă cu vederea granițele, rasa și religia”.

Bunătatea este sezonieră?

Este frumos că s-a desemnat o Zi Mondială în care să ne gândim la faptele bune făcute semenilor noștri, însă eu cred că n-ar trebui să avem doar o singură zi pe an în care să sărbătorim bunătatea. Așa cum n-ar trebui să fim buni și să dăruim doar de Crăciun și de Paști, ci fiecare zi ar trebui s-o transformăm într-o sărbătoare a bunătății și iubirii.

Pe zi ce trece ne înrăim tot mai mult, ne depărtăm mai mult unii de ceilalți, suntem răutăcioși unii cu alții. Totul se transformă într-o luptă de putere și orgolii în care ego-urile noastre se ciocnesc tare pentru a demonstra cine are mai multă dreptate. În loc să căutăm soluții, să ne concentrăm pe ceea ce ține de noi, pe ce putem face concret să ajutăm, ori ne lamentăm, ne complacem să fierbem în suc propriu, ori suntem indiferenți la problemele celor din jurul nostru, pe care i-am putea ajuta cu o vorbă bună, o mângâiere. 

Bine ar fi să ne închidem orgoliile undeva și să ne deschidem mai mult inima! Să ne ascultăm mai mult unii pe alții! Să ne iertăm unii pe alții și să ne acceptăm ca ființe imperfecte supuse greșelii!

Să fim mai buni unii cu alții, mai înțelegători, să ne iubim mai mult și să fim uniți! Astăzi mai mult ca niciodată, omenirea are nevoie de o schimbare, iar aceasta trebuie să vină din interiorul fiecăruia dintre noi!

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *