Uneori mă trezesc dimineața cu o dispoziție nu tocmai bună care se prelungește pe toată durata zilei, iar lucrurile nu merg neapărat așa cum mi-aș dori. Așadar, după o zi încărcată, nu-mi rămâne altceva mai bun de făcut decât să găsesc o animație drăguță care să-mi schimbe starea de dispoziție.

Vă împărtășesc o listă cu câteva animații simpatice – 7 la număr – care mi-au plăcut la nebunie și care au reușit să mă înveselească după o zi grea. Și pentru că animațiile au mai mult haz când le vezi cu un om drag, vă recomand să le vizionați împreună cu familia sau cu prietenii.

1. Shark tale (2004)

Lenny, un rechin alb și vegetarian face cunoștință cu Oscar, un pește mic care intră mereu în încurcături. După ce a mințit că a ucis un rechin, peștișorul pune la cale un plan împreună cu noul său prieten: cei doi pregătesc o confruntare, transmisă în direct în care Oscar câștigă, „doborând” încă un rechin. Lucrurile însă nu sunt așa de simple cum par la prima vedere, iar situația se complică atunci când tatăl lui Lenny începe să-l urmărească pe Oscar, așa-zisul ucigaș de rechini.

2. Brave (2012)

Unele fete îşi doresc să fie prinţese, să ducă o viaţă lipsită de griji, fără a lua în calcul şi faptul că o viaţă regală implică responsabilităţi şi anumite reguli care se cer a fi respectate. Merida, personaj principal din filmul de animaţie Brave are un hobby mai puţin obişnuit pentru o prinţesă: tirul cu arcul. Ea nu este deloc interesată de măritiş, iar mama sa, Elinor face presiuni asupra acesteia pentru a-şi alege un soţ, aşa că viteaza ia o decizie pe care o va regreta ulterior, dorindu-şi ca regina să se schimbe. Poate că uneori ar fi mai bine să luăm oamenii ca atare fără să ne dorim să-i schimbăm că cine ştie ce se poate întâmpla? Este posibil ca schimbarea să nu fie pe placul nostru…

3. Frozen (2013)

Filmul spune povestea a două surori prințese, Elsa şi Anna care au rămas orfane. Una dintre ele, Elsa are puteri supranaturale pe care nu ştie cum să le controleze, iar acest fapt declanşează o iarnă infinită în ţinutul Arendelle. Speriată de ceea ce s-a întâmplat, dar şi din dorinţa de a-i proteja pe cei din jurul ei, prinţesa gheţii fuge şi se retrage undeva în munţi. Anna porneşte în căutarea surorii sale, alături de Kristoff, un ren pe nume Sven şi un om de zăpadă, Olaf. Finalul se îndepărtează de clişeele în care dragostea lui o salvează pe ea bla bla, dar prefer să nu vi-l destăinui. Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…sau cine ştie?

4. Home (2015)

Având la bază cartea ‟The True Meaning of Smekday”, de Adam Rex, povestea se conturează în jurul personajului Oh, un extraterestru care face parte din specia booviilor care au invadat planeta Pământ. Simpaticul Oh întâlneşte o fată, pe nume Tipp, pe care o însoţeşte în călătorie pentru a o găsi pe mama acesteia. Cei doi trec prin diferite aventuri, iar la final devin prieteni.

Animația a cunoscut un adevărat succes atunci când s-a lansat, iar cel mai probabil, unul dintre ingredientele care au sporit succesul este coloana sonoră a filmului din care face parte și melodia Rihannei – Dancing în the dark.

5. Inside Out (2015)

Riley, o fetiță de 11 ani este nevoită să se mute din Minnesota în San Francisco împreună cu familia ei. Ghidată de emoțiile sale – Bucurie, Tristețe, Furie, Frică și Dezgust care locuiesc în Centrul de Control din mintea sa, Riley încearcă să se adapteze la noua sa viață, dar se pare că emoțiile devin depășite de situațiile neprevăzute, iar echilibrul dispare. Bucurie va porni într-o îndelungată călătorie pentru a readuce ordinea în Centrul de Control. Inside Out este un film de animație complex, cu un scenariu bine pus la punct și cu personaje bine construite și bine gândite. Așadar, nici nu-i de mirare că a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație!

6. Sing! (2016)

Soluția pe care Buster Moon, un urs koala a găsit-o pentru a salva de la faliment teatrul pe care l-a moștenit de la tatăl său este să organizeze o preselecție pentru un concurs de talente. Finaliștii sunt Johnny, fiul unei gorile care activează într-o bandă de răufăcători, Rosita, mama pentru 25 de purceluși, Ash, o purcelușă- spinoasă, un porc pe nume Gunther pasionat de dans, Meena o elefănțică timidă. Va reuși această competiție muzicală să salveze afacerea și să readucă zilele glorioase de odinioară?

7. Ferdinand (2017)

Inspirat de îndrăgita carte „Povestea lui Ferdinand”, scrisă de Munro Leaf și Robert Lawson, animația ne spune povestea unui tăuraș pacifist care a fost capturat și îndepărtat de propria casă. Ferdinand refuză să lupte în coridă, dar trece printr-o serie de întâmplări care îl forțează să-și schimbe alegerile și credințele. Taurul trebuie să facă față celei mai mari provocări: să lupte cu matadorul El Primero într-o arenă plină de oameni.

Sper ca recomandările mele să vă placă și să vă îmbunătățească starea de spirit! Eu mă bucur de fiecare dată când găsesc un film bun de vizionat, așadar dacă mai descopăr animații drăguțe, vă dau de veste. Toate cele bune!

Foto: Rawpixel

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *