portocale-in-vis

Visele ne fascinează și ne intrigă în egală măsură, iar interpretarea lor poate dezvălui aspecte interesante despre subconștientul nostru și despre ceea ce ne preocupă în viața reală. Printre simbolurile frecvent întâlnite în vise, fructele joacă adesea un rol semnificativ. Astăzi, ne vom concentra asupra viselor care implică portocalele și vom explora diversele lor semnificații și interpretări.

Semnificația Vitalității și Energiei

Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat de vitamina C, care ne energizează și ne întărește sistemul imunitar. Astfel, în vis, prezența portocalelor ar putea semnifica nevoia de energie sau vitalitate în viața reală. Poate fi un indiciu că te afli în căutarea unui impuls de energie sau că te simți epuizat și ai nevoie de reîmprospătare.

Simbol al Abundenței și Prosperității

Portocalele sunt adesea asociate cu bogăția și abundența, datorită aspectului lor sclipitor și gustului lor delicios. Astfel, atunci când portocalele apar în vis, ar putea indica că te afli pe cale să experimentezi o perioadă de prosperitate și succes în viața reală. Poate fi un semn că vei fi binecuvântat cu resurse și oportunități abundente în viitorul apropiat.

Noi începuturi și simbol al purificării

Portocalele sunt fructe proaspete și revigorante, ceea ce le poate face să simbolizeze începuturi noi și purificare. Când portocalele apar în vis, acesta ar putea fi un semn că te afli în căutarea unui nou început sau că te străduiești să scapi de negativitate sau de greutăți din trecut. Poate fi momentul să te eliberezi de lucrurile care te țin pe loc și să te îndrepți către un viitor mai luminos.

Interpretări populare ale viselor cu portocale 

Visul în care apar portocale este, de regulă, unul de bun augur și prevestește împliniri și relații foarte bune, influențând pozitiv orice proiect la care lucrezi în perioada următoare. Pentru a descifra corect visul, ar trebui să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Cum erau portocalele în vis? Erau coapte, acre, dulci, decojite?
  • În vis dăruiai portocale sau le cumpărai? Le primeai? Le mâncai? 

Dacă visezi că mănânci portocale

Portocalele sunt bogate în vitamina C și au proprietăți de curățare, semnificând adesea o reînnoire sau o reîmprospătare în vise. Visul în care mănânci portocale simbolizează faptul că viața ta se va îmbunătăți considerabil.  Visul indică multă vitalitate și multă voință, arată faptul că te simți pregătit să iei în piept toate greutățile care apar. 

Dacă portocalele din vis sunt mari, acest lucru simbolizează câștiguri bănești importante sau afaceri profitabile.

Dacă visezi că ai în față foarte multe portocale și dacă alegi una dintre ele și o mănânci, este un semn că în viața reală o să începi să-ți fructifici cu succes anumite idei și acțiuni începute mai demult, sugerează faptul că acum vei avea succes.

Unele interpretări tradiționale indică faptul că atunci când visezi că mănânci portocale este un simbol al regenerării, și înseamnă că te afli în plin proces de vindecare sau mai poate simboliza că te pregătești pentru un nou început.

Dacă portocalele din vis sunt acre, înseamnă că te afli în situații în care există neconcordanțe între vorbe și fapte. Este posibil să nu te sincronizezi foarte bine cu alte persoane sau cu planurile pe care le-ai pus la cale.

Alte interpretări arată că atunci când visezi că mănânci portocale, înseamnă necazuri, onoarea ta va fi pătată.

Dacă visezi că mănânci portocale și găsești din întâmplare una stricată, s-ar putea ca în realitate să afli lucruri care te vor deranja cumplit. Poate fi vorba de niște amănunte referitoare la afacerea pe care o ai sau la partenerii cu care colaborezi.

În această ipostază, visul sugerează faptul că este posibil să apară unele conflicte care au la bază împărțirea unor bani. Nu ești mulțumit de faptul că nu primești sau nu vei mai primi ceea ce ți se cuvine pe drept.

portocala in vis

Dacă vezi că primești portocale în vis

Dacă în vis un bărbat oferă o portocală unei femei, aceasta echivalează în viața reală

cu o cerere în căsătorie. Culoarea portocalie reprezintă un sentiment pasionat, fericit, dar mai rațional decât cel determinat de culoarea roșie.În unele interpretări, visul  simbolizează fecunditatea, femeia care va avea mai mulți copii. 

Dacă în vis cumperi portocale

Un vis în care cumperi portocale e un semn de câștiguri neașteptate și prosperitate. O altă interpretare indică faptul că cineva îți va cere sfatul în curând. De asemenea, ar putea sugera împlinirea unor dorințe.

În unele cazuri, un vis în care cumperi portocale ar putea indica probleme de sănătate sau unele probleme legate de familie. Uneori este un semn de probleme la locul de muncă.

Dacă vezi portocale în vis decojite

Dacă ai visat că decojești portocale, acest vis este un semn bun, indicând abundența și progresul la care te-ai putea aștepta în curând. Acest vis indică faptul că ești mulțumit de viața ta. De asemenea, poate fi un semn că ar trebui să faci loc pentru un nou început. Alternativ, visul simbolizează că ai putea avea o întâlnire romantică cu cineva.

Dacă nu reușești să culegi o portocală dintr-un copac

Dacă ai visat că nu reușești să culegi o portocală dintr-un copac, acest vis nu este un semn bun. De obicei, indică probleme cu un partener de viață sau de afaceri. În alte interpretări tradiționale, visul arată că o să suferi din cauza cuiva, o să suferi din cauza unei rupturi de relație sau vei afla că cineva nu este cinstit(a) cu tine în anumite situații.

Aspecte pozitive

Fecunditate,
Abundență
Progres
Regenerare
Vindecare
Purificare
Vitalitate

Aspecte negative

Necazuri 
Suferințe
Neconcordanțe
Probleme financiare 

Mesaj

Fii generos cu ceilalți și fii deschis la noi oportunități!

Foto 1: Mae Mu via Unsplash
Foto 2: Tangerine Newt via Unsplash

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *