foc in vis

Privit ca un element pozitiv, focul poate fi un simbol puternic al purificării, îndeplinind funcție de catharsis. Interpretat într-un sens negativ, focul în vis poate avea potențial distructiv, fiind un simbol al furiei. În funcție de contextul și de simbolurile apărute, îți poți realiza propria analiză a visului.

Iată câteva întrebări care te pot ajuta să-ți amintești mai bine visul în care apare foc.

 • Era un foc ce nu putea fi controlat? 
 • Cât de aproape erai de flăcări?
 • Cine a făcut focul? Era o persoană cunoscută? Poate un/o prieten(ă) sau un/o coleg(ă)? 

Incendiu în vis

Dacă ai visat un incendiu, acest simbol poate face referire la o situație distructivă sau arată o transformare, o schimbare în viața ta. De asemenea, incendiile în vis pot semnala emoții intense sau o situație stresantă cu care te confrunți în prezent.

Un foc care arde în șemineu sugerează mulțumire, împlinire sufletească, satisfacție în viața personală. De asemenea, poate semnifica sănătate fizică și mentală excelentă.

Focul poate simboliza și nevoia de a elimina o anumită problemă urgentă din viața ta, o situație care „arde.”

Apropierea de un foc care nu poate fi controlat poate indica mânie necontrolată, iar dacă îl vezi de departe sugerează resentimente ascunse.

Valențe pozitive 

 • Bucurie, plăcere, îndrăgostire,
 • Succes în afaceri, câștiguri
 • Noroc,
 • Companie plăcută,
 • Promovare,
 • Veste bună.

Valențe negative

 • Ceartă, 
 • Ghinion,
 • Rușine, 
 • Pagubă
 • Sărăcie,
 • Plictiseală, 
 • Întristare,
 • Răzbunare

Alte interpretări populare ale focului

În popor, există numeroase interpretări ale focului apărut în vis, în funcție de context și corelat cu alte elemente. În continuare, vom menționa doar câteva dintre aceste semnificații ale acestui simbol.

Dacă privești focul în vis

Dacă visezi că te simți bine privind un foc înseamnă că vei avea noroc. De asemenea, interpretările populare spun că s-ar putea să te îndrăgostești curând.

Dacă aprinzi focul în vis

Dacă tu ești cel care aprinzi focul, poate semnifica faptul că ești iubit(ă) în taină. 

Dacă nu poți aprinde focul în vis

Visul în care un foc nu se aprinde sau se aprinde, dar se stinge imediat poate indica dezamăgirea celor dragi. 

Dacă focul se stinge în vis

Dacă focul se stinge în vis înseamnă că vei fi capabil să învingi oamenii care vor să-ți facă rău. O altă interpretare spune că dacă visezi că stingi focul înseamnă că ești inconsecvent. De asemenea, o alternativă a interpretării focului stins indică o pierdere a motivației și a dorinței de a-ți atinge obiectivele. Astfel, focul din vis poate fi un semn că te simți copleșit și lipsit de resurse.

Dacă visezi foc care scoate fum

Interpretările populare spun că cei care visează foc care scoate fum, au de-a face în viața reală cu o femeie rea. 

Dacă visezi că ești salvat dintr-un incendiu

Dacă în vis ai fost salvat dintr-un incendiu înseamnă că vei depăși obstacolele sau problemele actuale cu ajutorul unor persoane dragi din viața ta. Nu ezita să ceri ajutorul în momentele de cumpănă.

Pe de alta parte, dacă visezi că scapi dintr-un incendiu fără ajutorul vreunei alte persoane înseamnă că vei depăși toate problemele și un mare succes vă așteaptă în viitor. 

Casa ta în flăcări

Să visezi că ți-a luat foc casa indică un nivel ridicat de stres, îngrijorare sau chiar epuizare. Se spune că visul prevestește faptul că în viitorul apropiat pot avea loc schimbări incerte în viața și în familia ta. Visul în care arde casa părintească denotă o nouă etapă a vieții pentru care ar trebui să te pregătești.

Foc strălucitor sau foarte luminos

Se spune că visul cu un foc strălucitor sau luminos în care te bucuri de frumusețea lui, indică întotdeauna un semn pozitiv, focul însemnând în acest caz un simbol al succesului.

Un oraș sau un sat arzând

Visul în care un oraș, o comună sau orice așezare omenească este în flăcări arată că viața este pe cale sa fie distrusa. De asemenea, un astfel de vis poate face referire la pierderea unei persoane sau a unei prietenii.

Un vehicul cuprins de foc

Visând o masina, o motocicletă sau un alt tip de vehicul care arde, înseamă pierdere de bani. În general, vehiculele sunt bunuri materiale scumpe pe care oamenii și le doresc, iar acest vis arată exact opusul, pierderea acestor bunuri.

Înainte de a trage concluzii specifice despre semnificația acestuia, este important să iei în considerare întregul context al visului și să îți analizezi propriile sentimente și experiențe.

Foto: Justin Wolff on Unsplash

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *