culori in vis

În procesul de interpretare a viselor, trebuie să ținem cont de toate elementele: obiecte, personaje, sunete și culori, fiecare dintre acestea îndeplinind un rol important pentru descifrarea mesajelor subconștientului. Așadar, în cadrul acestui articol, vom dezbate semnificația culorilor din vis, urmând ca în alte articole să discutăm și alte teme importante.

Dacă visezi negru

Această culoare denotă lipsa iubirii, lipsa de sprijin, pericolul, misterul, doliul. În general, când vezi negru în vis, înseamnă că trebuie să pătrunzi mai adânc în inconștient pentru a te înțelege mai bine pe tine însuți. În anumite situații, poate simboliza pericolul, moartea, ura sau răutatea. Cu toate acestea, culoarea negru în vis poate avea și o conotație pozitivă și anume reprezintă potențialul tău și posibilitățile din viața reală. Dacă sentimentele tale din vis erau pozitive, atunci negrul ar putea simboliza spiritualitate ascunsă și calități divine. Dacă visezi în alb-negru denotă că în viața reală trebuie să iei decizii în mod obiectiv. În plus, ar fi bine să iei în considerare și punctele de vedere ale altora. O altă semnificație a viselor alb-negru se referă la stări depresive sau de tristețe. Este posibil să simți că nu există suficiente emoții în viața ta.

Cuvinte cheie: supărare, necaz, vină, lipsa speranței și a credinței, vidul, doliu, întuneric, abandon, traumă, necunoscut, inconștient, pericol, mister, întuneric, moarte, doliu, respingere, ura, răutate.

Dacă visezi culoarea alb

În general, albul în vis are o interpretare pozitivă, semnificând iubire, pace, acceptare și puritate. Însă, există și cazuri în care această culoare capătă valențe negative deoarece în mai multe culturi orientale, albul este o culoare de doliu. 

Cuvinte cheie: puritate, inocență, pace, perfecțiune, strălucire, acceptare, cunoaștere, iubire, imaculat.

Dacă visezi gri

Culoarea gri în vis indică o stare de confuzie, de izolare sau de detașare. Posibil să experimentezi o stare de frică, de depresie, sau de confuzie. Te simți izolat sau simți că te-ai detașat complet de o anumită situație din realitate. De asemenea, aceasta poate fi un indiciu asupra stării generale de sănătate sau poate simboliza individualism.

Cuvinte cheie: frică, depresie, ambivalență, confusie, spaimă, detașare, individualism

Roșu în vis

Culoare roșie are conotații atât spirituale, cât și emoționale. Dacă ai vizualizat culoarea roșie în vis, este posibil ca în viața reală să te afli într-o stare de oboseală sau letargie. În alte contexte, poate simboliza agresivitatea, pasiunea sau chiar faptul că ești blocat într-o anumită acțiune. Dacă ne gândim la mărul interzis, ne vom imagina tot culoarea roșie. De asemenea, semaforul sau indicatoarele au culoarea roșie care înseamnă „oprește-te!” (stop). Furia este adesea exprimată de către bine cunoscuta expresie – „am văzut roșu în fața ochilor”. În creștinism, culoarea roșie are conotații bivalente – pe de o parte, reprezintă culoarea sângelui lui Hristos, adică a jertfei, a sacrificiului, dar totodată reprezintă și culoarea infernului și a diavolului. Dacă ai visat roșu, trebuie să te oprești și să te gândești la acțiunile tale.

Cuvinte cheie: dragoste, energie, vigoare, forță, pasiune, agresivitate, putere, curaj, impulsivitate, respingere, sânge, rușine, violență, impuls sexual, pericol. 

Dacă visezi portocaliu

Dacă în vis îți apare portocaliu înseamnă că simți că trăiești din plin! Reprezintă o stimulare a simțurilor, dorești să-ți extinzi orizonturile și să explorezi viața! Viața ta socială e intensă, îți faci noi prieteni sau te bucuri de discuții și de ieșirile cu cei vechi. 

Cuvinte cheie: speranță, prietenie, generozitate, sociabilitate, curtoazie, vivacitate, energie

Dacă visezi albastru

Prezența acestei culori în visul tău sugerează dorința ta de a scăpa, de a evada din cotidian. De asemenea, poate reprezenta faptul că ai dobândit claritate într-o situație sau că ai nevoie de claritate în viața reală. Dacă porți haine albastre în vis, se sugerează dorința de a dobândi mai multă creativitate. Un alt simbolism al acestei culori se referă la optimismul cu care privești către viitor. În sens spiritual, albastrul sugerează călăuză și sprijin divin. Găsești o rezolvare la o problemă sau la o situație din viața ta.

Cuvinte cheie: adevăr, rezolvare, libertate, seninătate, claritate, înțelepciune, evadare, devotament, optimism, cer, eternitate, devotament, liniște, loialitate, deschidere, creativitate, călăuză, ajutor divin.

Dacă visezi galben

Această culoare are conotații atât pozitive, cât și negative. Dacă visul e unul plăcut, atunci semnificații acestei culori face referire la inteligență, fericire, armonie, agilitate. Din punct de vedere spiritual, galben poate însemna iluminare. De asemenea, culoarea galben este asociată adesea plexului solar. În schimb, dacă visul e neplăcut, culoarea galben denotă trădare, dezamăgire, lașitate și boală. În viața reală, experimentezi un blocaj, și ți-e frică să iei o anumită decizie sau să acționezi într-o anumită situație. Dorința ta de a-i mulțumi pe alții te determină să-ți sacrifici propriile nevoi și propria fericire și, prin urmare, te confrunți cu multe obstacole. Dacă visezi o cameră de culoare galbenă, înseamnă că trebuie să-ți folosești mai mult mintea. Te simți stimulat din punct de vedere mental.

Cuvinte cheie: inteligență, energie, fericire, armonie, dezamăgire, trădare, lașitate, boală, dizgrație, măiestrie, iluminare.

Dacă visezi verde 

Culoarea verde în vis simbolizează armonie cu natura, pace și liniște interioară. Din punct de vedere spiritual, verdele este culoarea pe care o are chakra inimii – asociată ca o culoare de vindecare și speranță. Culoare verde este asociată butonului de pornire sau unui semafor, fiind un îndemn la acțiune (mergi către ceva, acționează! Acum e momentul). Culoarea verde simbolizează prospețimea, noutatea, dar și abundența și prosperitatea.

Cuvinte cheie: natură, vitalitate, prosperitate, armonie, liniște, pace, bani, bogăție, prosperitate, spiritualitate, deschidere, abundență.

Dacă visezi argintiu

Argintiul din vise reprezintă justiția, dreptatea și puritatea. Adesea este privit ca un simbol al protecției divine și al intuiției.

Cuvinte cheie: justiție, puritate, protecție divină, energie pozitivă, intuiție.

Dacă visezi auriu 

Culoarea aurie reflectă o răsplată spirituală, bogăție, rafinament și bunăstare. Alchimiștii se aflau în căutarea unei formule magice care să transforme orice metal în aur. Așadar, încă din cele mai vechi timpuri, aurul a fost privit drept cel mai prețios metal – de care se bucurau doar cei care aveau un statut privilegiat (regi, regine etc). Astfel că nu e de mirare faptul că această culoare și-a păstrat semnificația în mentalul colectiv. În vis, auriul semnifică determinarea de a-ți atinge scopurile și fermitatea.

Cuvinte cheie: vindecare spirituală, răsplată, bogăție, alchimie, bunăstare, fermitate.

Cum interpretezi corect culorile din vis

Culorile din vis sunt foarte subiective. Prin urmare, atunci când interpretezi un vis, gândește-te, mai întâi, la propriile asocieri ale culorii din visul tău. 

Culoarea îți amintește de o anumită persoană, de o parte a corpului, de o jucărie din copilărie, de un obiect ș.a.m.d? De exemplu, culoarea galbenă îți poate aminti de o plimbare cu taxi-ul, dar pentru altcineva poate înseamna culoarea camerei preferate din copilărie. Un alt aspect pe care trebuie să-l avem în vedere în procesul de interpretare se referă la emoțiile din vis. Cum te-ai simțit când ai vizualizat culoarea respectivă?

Culorile din vis pot transmite, de asemenea, emoții. De asemenea, să nu uităm că interpretarea viselor este una pur subiectivă, iar atunci când vrei descifrezi un vis trebuie să ții cont de toate elementele existente, nu doar de cromatică.

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *