caseta-bijuterii-în-vis

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de farmecul podoabelor. Confecționate din fier sau din metale prețioase, acestea erau un indicator al statutului social. Astfel, bijuteriile deveneau sinonime cu opulența și arătau faptul că purtătorul duce o viață îmbelșugată. Așadar, nu-i de mirare că visul în care apar bijuterii este unul destul de frecvent, indiferent de considerente culturale, religioase sau geografice. Însă, pentru o tălmăcire corectă, contextul oniric în care apare simbolul este deosebit de important. În continuare, îți propun să descoperim împreună ce semnificații capătă bijuteriile în vis.

Ce spun tălmăcitorii de vise

Unii sunt de părere că apariția bijuteriilor în vis reflectă faptul că ar trebui să te concentrezi mai mult pe ceea ce ai de făcut pentru a-ți atinge obiectivele. În vreme ce, alți tălmăcitori consideră că prezența unui astfel de simbol în vis anunță o perioadă îmbelșugată sau chiar o stare de spirit pozitivă. Cu cât bijuteriile pe care le visezi sunt mai variate, cu atât corespondențele din realitate sunt mai puternice. De pildă, bijuteriile din argint sau din aur pot anunța o ascensiune în viața profesională sau în cea socială.

Bijuterii cu pietre prețioase sau din argint

Bijuteriile împodobite cu pietre prețioase reprezintă, de fapt, lucrurile pe care le apreciezi în viață – setul tău de valori și de principii. Astfel, visul în care apar bijuterii cu pietre prețioase denotă o dorință de recunoaștere și de apreciere pe scara socială. În trecut, doar cei care aveau funcții înalte purtau astfel de bijuterii – regii și reginele sau clericii. Așadar, visul în care apar bijuterii cu pietre prețioase este un însemn al regalității – vei duce o viață regală.

Visul în care porți bijuterii din argint are, în general, o semnificație pozitivă. Potrivit unor concepții, argintul se află în conexiune cu luna ceea ce denotă faptul că vei avea un viitor strălucit și că nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu situația materială. De asemenea, acest vis mai poate însemna și faptul că te bucuri mult de viață!

Cumperi sau vinzi bijuterii în vis

Visul în care cumperi bijuterii este unul de bun augur deoarece semnifică reușite în viitorul apropiat. De asemenea, podoabele din vis simbolizează un statut social superior și bunăstare. Alte puncte-cheie de interpretare susțin că bijuteriile din vis anunță o nuntă cu o persoană puternică din punct de vedere spiritual sau financiar. Sau poate fi vorba despre un nou partener de afaceri sau cu care vei colabora sau chiar despre o relație de prietenie de pe urma căreia vei beneficia. Așadar, visul anunță un moment prielnic pentru a crea noi conexiuni sau pentru a le reînnoi pe cele vechi.

Visul în care vinzi sau amanetezi bijuterii nu este unul tocmai pozitiv și anunță o perioadă cu dificultăți financiare. De asemenea, dacă visezi că vinzi bijuterii înseamnă că în viața reală te afli într-o situație delicată în care nu te simți confortabil. Bineînțeles că interpretarea visului depinde într-o mare măsură și de trăirile și sentimentele pe care le ai în vis. Dacă, de exemplu, apar bijuterii din aur pe care vrei să le vinzi și ai un sentiment de regret, acest lucru simbolizează faptul că în viața reală întâmpini dificultăți la nivel comunicațional cu cei din jurul tău.

Dacă bijuteriile din vis sunt personalizate sau sunt unice atunci înseamnă că în realitate vei găsi o rezolvare pentru a depăși impasul în care te afli.

Ce înseamnă dacă visezi un magazin de bijuterii ?

Visul în care apare un magazin de bijuterii poate indica viabilitatea unui proiect la care lucrezi sau pe care vrei să-l dezvolți în viitor. Bijuteriile din aur sau din argint reprezintă resursele de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini obiectivele sau mai pot reprezenta simboluri ale puterii și ale vitalității. Dacă visezi că lucrezi într-un magazin de bijuterii înseamnă că în curând vei obține câștiguri materiale. De obicei, un astfel de vis este unul pozitiv care anunță multă fericire.

Bijuterii furate în vis

Dacă visezi că furi bijuterii înseamnă că la nivel emoțional invidiezi pe cineva pentru statutul lui sau mai poate semnifica nevoia ta de validare și de apreciere în fața celorlalți. Alte interpretări susțin că atunci când visezi bijuterii furate înseamnă că în realitate, cineva mai în vârstă decât tine te influențează. Visul în care cineva îți fură bijuteriile indică o trădare de cele mai multe ori – cineva care nu are intenții bune încearcă să te manipuleze. De asemenea, dacă accesoriile din vis sunt false înseamnă că te-ai lăsat condus(ă) de aparențe înșelătoare, minciună, că ai parte de o iubire nesinceră sau de parteneri de afaceri necinstiți. În acest caz, în viața reală apare o necesitate imediată de a-ți reevalua principiile.

bijuterii in vis

Primești în dar bijuterii

Dacă te-ai visat primind bijuterii, înseamnă că viața ta se va îmbunătăți considerabil. În plan oniric, visul în care primești bijuterii este unul care vestește schimbări în bine în viața ta – fie pe plan profesional, fie în planul iubirii.
Dacă primești cadou un inel în vis reflectă dorința ta de a avea o relație serioasă și de a-ți lua un angajament față de cineva sau de ceva anume. Nu este neapărat vorba despre o relație de iubire – chiar dacă inelul de logodnă ne duce cu gândul la o căsnicie.

Poate fi vorba despre nevoia ta de asumare a unei responsabilități mari la job – poate chiar aștepți o promovare sau visul denotă nevoia ta de a te simți apreciat de către superiorii tăi. Cei care au vise cu cercei primind își doresc să-și exprime personalitatea și să se simtă valorizați.

Dăruiești bijuterii de argint sau de aur

Dacă dăruiești cuiva un colier în vis simbolizează că în realitate ai finalizat un proiect sau că va trebui să-ți iei la revedere de la cineva din viața ta. Dacă îi dăruiești cuiva un inel de aur în vis, acest lucru înseamnă că în realitate vei începe un nou proiect sau că vei face cuiva o propunere.

Dacă pierzi bijuterii în vis

Visul în care pierzi bijuterii anunță o mare pierdere în viața reală – fie pierzi bani, fie pierzi timp. Este posibil să ai parte de o trădare de la cine nu te aștepți, de la persoanele pe care le-ai crezut foarte loiale. Ar trebui să îți iei măsuri de precauție – pe cât posibil – și să nu împărtășești secretele tale intime cu oricine. Legea compensației își spune cuvântul, așa că nu te descuraja chiar dacă vor exista pierderi. În viață, totul se compensează.

Dacă găsești bijuterii în vis

Visul prevestește noroc și multă fericire. Vei avea parte de succes în viața profesională. Este momentul perfect să culegi roadele muncii tale și să te bucuri de ele. Dacă găsești bijuterii în vis înseamnă că în curând vei începe un nou proiect care va avea reușitele pe care ți le dorești. Ca prin minune, problemele nerezolvate își vor găsi soluționarea atunci când te aștepți mai puțin. De asemenea, visul anunță o perioadă fericită în care vei reuși să stabilești conexiuni profunde și autentice cu cei pe care îi iubești.

Bijuterii în vis: cuvinte cheie de interpretare

Visul în care apar bijuterii reflectă, de regulă, imaginea de sine, însă pentru a desluși corect înțelesul, țineți cont de contextul dat. Mai jos, veți găsi o listă cu valențele pozitive și negative ale acestui simbol.

Valențe pozitive

 • imagine de sine bună, conștientizarea propriei valori, asumare;
 • bucurie, noroc, fericire, succes, reușite, ascensiune profesională; 
 • conexiuni noi, conexiuni profunde și autentice, parteneriat;
 • putere spirituală, stare de spirit pozitivă, putere, vitalitate;
 • resurse, proiect nou, dezvoltarea unui proiect, finalizarea unui proiect;
 • însemn al regalității, noblețe sufletească, set de valori și principii;
 • putere financiară, belșug, abundență, bunăstare;
 • nuntă, dorința de implicare, dorință de angajament;
 • statut social superior, viitor strălucit, ieșire dintr-un impas;
 • câștiguri materiale, vacanță, schimbări benefice.

Valențe negative 

 • lipsă de concentrare asupra proiectelor personale;
 • pierderi, iubire nesinceră, parvenitism;
 • teama de a pierde ceva valoros;
 • invidie, parteneri de afaceri necinstiți, dificultăți de comunicare;
 • nevoia de validare și apreciere în fața celorlalți;
 • trădare, manipulare, aparențe înșelătoare;
 • dificultăți financiare, situație inconfortabilă.

Foto: Pezibear, Meineresterampe via Pixabay

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *