Felină agilă, robustă și maiestuoasă, leul este considerat regele junglei, grație forței sale excepționale și a coamei care îi înconjoară capul precum o coroană. El simbolizează, în general, puterea suverană, forța autorității și a legii. Leul aduce mesaje că totul va fi în regulă când îi vei înfrunta pe alții, având drept valori adevărul și integritatea. Există, însă, anumite vise în care ținuta sa impunătoare indică împlinirea unor ambiții, ale unor obiective greu de atins. Dar vom discuta, în continuare, aceste aspecte, oferind cât mai multe interpretări ale acestui simbol.

Dacă un leu îți iese în cale 

Visul în care apare leul ca simbol face trimitere la conștientizarea forței interioare. De regulă, acesta prevestește o provocare sau o oportunitate în carieră, precum și potențialul tău de a-ți atinge obiectivele. În general, visul acesta este un semn că trebuie să-ți găsești puterea pentru a depăși greutățile vieții, folosindu-te de abilitățile și resursele disponibile. Leul îți traversează calea pentru a-ți întări curajul, astfel încât să poți merge înainte fără teamă. De asemenea, visul mai poate simboliza faptul că trebuie să cântărești bine deciziile pe care le ai de luat. Dacă nu te temi înseamnă ca vei fi admirat de ceilalți. Iar dacă leul te amenință și ești îngrozit, înseamnă că, în realitate, fie ți-e teamă de critica din partea unei figuri autoritare, fie te confrunți cu mari temeri provocate de problemele din viața ta. Uneori subconștientul tău îți transmite că nu te mai poți ascunde în spatele ușilor închise, așadar trebuie să găsești rezolvări la frământările tale.

Dacă ești atacat de un leu

Dacă visezi că te atacă leul înseamnă că există în viața ta o situație sau o persoană care urmărește să te distrugă. Trebuie să te gândești bine cine sau ce anume te blochează, ce situație nu este în armonie cu obiectivele tale? 

Dacă visezi ca ești atacat de un leu, dar reușești să te salvezi, vei avansa în carieră sau vei atinge obiectivele propuse. Un leu agresiv poate sugera că vei avea de-a face cu gelozia unui partener sau cu decepții la locul de muncă.

Să visezi un leu care își vânează prada poate fi un indicator al autosuficienței. Ești extrem de independent și-ți place să petreci timpul singur. În prezent, deții controlul asupra destinului. Dacă leul din vis se hrănește, aceasta poate sugera anumite probleme în plan profesional. Un leu doborât simbolizează regăsirea puterii interioare, în timp ce un leu în cușcă constituie un semn de cinste mare sau de victorie asupra dușmanilor.

Dacă leul este ucis, înseamnă că, în realitate, te afli sub presiunea unor decizii importante. De regulă, un leu mort în vis anunță rezolvarea unor provocări serioase – fie în viața profesională fie în cazul unor anumite probleme cu legea. 

Ce semnificații au culorile unui leu în vis 

 • Leu alb: este un semn de bun augur și înseamnă că ai puteri mărețe;
 • Leu auriu: constituie un simbol al regalității, semnifică acordarea unei funcții de conducere, leadership, influență asupra unui grup de persoane;
 • Leu roșu: aspirații înalte, dobândirea cunoștințelor utile în dezvoltarea personală;
 • Leu verde: transformare importantă care influențează personalitatea;
 • Leu negru: pesimism, atragerea unor energii negative în viață.

Dacă vezi un leu prietenos și jucăuș

Dacă vezi în vis un pui de leu înseamnă că vei începe o afacere de succes sau că îți vei face planuri care îți vor aduce rezultate uimitoare în viața profesională. De asemenea, un leu jucăuș sau prietenos e semn că te afli în relații bune cu persoane influente sau că vei avea o prietenie trainică. O altă interpretare susține că puiul de leu din vis anunță o perioadă de fericire și împlinire. Vei reuși să înfrunți toate temerile și problemele emoționale. Dacă leul doarme înseamnă că în interiorul tău se află dorința de a-ți recăpăta controlul asupra oricărui aspect relaționat cu viața ta.

Dacă visezi o leoaică în vis

De regulă, leoaica în vis este privită ca un semn al speranței, în special dacă se află alături de puii săi. O familie de lei simbolizează bucurii, relații pozitive cu familia. Un astfel de vis poate simboliza că vei face orice este necesar pentru a-ți proteja prietenii și rudele, fiind dispus la orice sacrificiu pentru persoanele iubite.

Leu în vis: cuvinte cheie de interpretare 

De regulă, leul este un substitut al figurii tatălui – sau al unui profesor, al unui conducător, al unui lider. Pentru a interpreta corect un vis, va trebui să ții cont și de contextul sau acțiunile date. De pildă, un leu jucăuș are cu totul o altă semnificație decât apariția unui leu agresiv care vrea să-ți facă rău. În scrierile sale, Artemidorus spune că un leu inofensiv în vis înseamnă beneficii pentru cei care sunt soldați militari, iar pentru sportivi poate semnifica mai multă putere, mai multă forță fizică. Tot Artemidorus susține că un leu înfuriat poate însemna boală sau teamă. Simbolismul său poate căpăta uneori și valențe negative, aducând sugestia de violență, cruzime, bestialitate, despotism, ardoare, afecte latente și primejdioase (gelozie excesivă, ură, invidie, concupiscență etc).

Valențe pozitive

 • fericire, noroc, onoare, prietenie, devotament, autoritate
 • leadership, distincție, putere, semn de protecție, 
 • avansare în carieră, regalitate, demnitate, victorie,
 • tenacitate, vitalitate, asertivitate, curaj, influență, prestanță

Valențe negative 

 • gelozie excesivă, ură, invidie, concupiscență 
 • violență, cruzime, bestialitate, despotism, 
 • ardoare, afecte primejdioase
 • Boală, teamă, mândrie, agresivitate
 • Ego, egoism, dominație.

Bibliografie:

*Cheia viselor, ed. Călin, 2010, București
*Magia viselor Dicționar de mituri și simboluri onirice, de Francesco Monte, trad. din limba italiană Catrinel Popa, ed. Paralela 45, Pitești, 2008
*Dream healing book. Understand your deepest desires and hidden emotions. Dr. Fiona Zucker and Jonny Zucker.
*Lion dream interpretation

Imagine: Christine Sponchia de la Pixabay

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *