Cu toții avem parte de zile mai încărcate și agitate în care lucrurile nu au ieșit neapărat așa cum ne-am dorit. Iar la sfârșitul unei astfel de zile, nimic nu se compară cu sentimentul reconfortant pe care ți-l oferă o baie fierbinte sau un duș călduț. După ce te-ai mai liniștit, parcă simți nevoia unui film drăguț care să-ți transmită energie pozitivă. Așa că începi să cauți pe Google o listă cu comedii bune din care să o alegi pe cea potrivită.

Nu știu dacă toată lumea procedează la fel, însă eu așa fac atunci când caut comedii bune. Dacă ai chef de un film amuzant, am pregătit o selecție cu 10 comedii bune care îți vor aduce zâmbetul pe buze.

1. My cousin Vinny (1992)

Doi studenți, pe nume Billy Gambini (Ralph Macchio) și Stan Rothenstein (Mitchell Whitfield), fac cumpărături. Unul dintre ei uită din greșeală o conservă în buzunar, așadar nu o mai achită la casă. La scurt timp după ce pleacă din magazin, vânzătorul este ucis, iar cei doi sunt acuzați de crimă. Billy are un văr care este de profesie avocat: Vincent LaGuardia (Joe Pesci). Deși nu are experiență, acesta acceptă cazul și călătorește în comitatul Beechum împreună cu logodnica sa, Mona Lisa Vito (Marisa Tomei).

2. As good as it gets (1997)

Melvin Udall (Jack Nickolson), un ipohondru nesuferit, incapabil de a iubi sau de primi iubire devine interesat de chelnerița care îl servește mereu, Carol Connelly (Helen Hunt). Pentru interpretările magistrale, cei doi actori au primit Oscarul la categoria cel mai bun actor principal, respectiv cea mai bună actriță principală. A s good as it gets este un film care se concentrează asupra relațiilor interpersonale, asupra modului în care ne raportăm la alții și asupra concepțiilor despre lume și viață. Până la urmă, toți oamenii au nevoie de afecțiune și oricine poate dărui la rândul său un gram de iubire.

3. Le placard (2001)

Francois Pignon (Daniel Auteil), un contabil care are o viața monotonă este pe punctul de a-și pierde slujba deoarece compania unde lucrează de ani de zile face reduceri de personal. Vecinul său, Jean, Pierre Belone (Michel Aumont) îl convinge să pretindă că este gay. Kopel (Jean Rochefort), șeful său se teme să nu fie acuzat de discriminare, așadar renunță la ideea de a-l concedia. Dintr-un om „invizibil” și plictisitor, Francois devine un om interesant chiar și pentru apropiații lui – fiul său, Frank (Stanislas Forlani) care înainte îl ignora complet și fosta lui soție, Christine (Alexandra Vandernoot).

4. Kate and Leopold (2001)

Prințul Leopold Mountbatten (Hugh Jackman) încearcă să-l salveze pe Stuart Besser (Liev Schreiber) să cadă de pe un pod, dar eșuează, mai mult cade și el odată cu acesta. Trecând printr-un portal temporal pe care fizicianul Stuart l-a utilizat pentru a ajunge în anul 1867, ducele de Albany se trezește în orașul New York, secolul XXI. Acesta o întâlnește pe Kate McKay (Meg Ryan), fosta iubită a fizicianului. Faptul că cei doi aparțin unor lumi diferite nu îi împiedică să se îndrăgostească. Regia îi aparține lui James Mangold, iar scenariul lui Steven Rogers.

5. Duplex(2003)

Alex Rose (Ben Stiller) și Nancy Kendricks (Drew Barrymore) formează un cuplu tânăr care se bucură atunci când cumpără un Duplex la un preț foarte bun. El este scriitor, iar ea lucrează la o revistă celebră. La etajul superior, locuiește în chirie o femeie în vârstă, dna Connelly, fapt care nu-i deranjează pe cei doi la început. Însă, cu timpul, comportamentul bătrânei devine o problemă delicată și complicată pentru cei doi, așadar aceștia se străduiesc să găsească diverse soluții…

 6. Idiocracy (2006)

Joe Bowers (Luke Wilson) alături de o prostituată pe nume Rita (Maya Rudolph) participă la un experiment al armatei în cadrul căruia sunt criogenizați. Aventura începe când cei doi se trezesc în anul 2505 și descoperă o societate diferită de cea pe care o cunoșteau ei și îndobitocită în care oamenii udau plantele cu o băutură energizantă. Planeta nu mai avea resurse pentru a-și hrăni rezidenții din cauza faptului că oamenii inteligenți amânau aducerea pe lume a copiilor, iar cei cu IQ mic procreau mulți copii. Astfel, Joe Bowers devine cel mai inteligent om de pe planetă. Ideea filmului este generoasă și ne dă de gândit: dacă ficțiunea din film este mai aproape de realitatea noastră decât credem?

7. The proposal (2009)

Comedia este regizată de Anne Fletcher, după un scenariu original de Peter Chiarelli. Margaret Tate (interpretată de Sandra Bullock), un editor de carte din New York se află într-o situaţie delicată: riscă să îşi piardă slujba deoarece urmează să fie repatriată în ţara sa natală, Canada. Atunci când asistentul său, Andrew Paxton (Ryan Reynolds) intră pe uşă, îi vine o idee salvatoare şi anume să anunţe că este logodită cu el şi că se vor căsători. Margaret nu este deloc o şefă blândă, iar Andrew nici nu vrea să audă de propunerea ei, dar într-un final este nevoit să accepte pentru a nu-şi pierde jobul.

8. Easy A (2010)

Olive Penderghast (Emma Stone) este invitată să petreacă weekendul împreună cu prietena ei cea mai bună Rhiannon (Aly Michalka) și cu părinții săi. Nedorindu-și ca refuzul politicos să-i afecteze prietenia, Olive inventează o minciună și anume că se întâlnește cu un băiat. Sfârșitul de săptămână trece foarte ușor, iar luni ea trebuie să facă față întrebărilor lui Rhiannon. O minciună atrage cu sine altă minciună, iar adolescenta se confruntă cu o situație la care nu se aștepta – toți liceenii discută despre viața ei și devine foarte populară.

9. The intouchables (2011)

Phillipe (François Cluzet), un tetraplegic îl angajează pe Driss (Omar Sy) un fost deținut, să aibă grijă de el. Cei doi provin din două lumi distincte, incompatibile în aparență, dar își construiesc un univers comun. Această comedie prezintă un joc actoricesc remarcabil, scene pline de umor, iar contrastele celor două personaje conturează un tablou realist. Se pare că o prietenie invincibilă precum devine cea dintre cei doi nu impune limite și nu ține cont de prejudecăți.

10. Girls trip (2017)

Gașca Flossy Posse, formată din patru prietene, Ryan (Regina Hall), Sasha (Queen Latifah), Lisa (Jada Pinkett Smith), Dina (Tifanny Haddish) pleacă într-o excursie la New Orleans pentru a participa la festivalul Essence. Cele patru prietene erau de nedespărțit în facultate, dar cu timpul, relațiile s-au răcit. Ele vor colecționa amintiri noi, se vor distra de minune și ne vor arăta valorile prieteniei, loialității, iubirii și ale sincerității.

Foto: freepik.com

De Gabriela

Vânt bun corabiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *